HET KOPERSPIRAAL

HET KOPERSPIRAAL

Goed voor de lange termijn en in noodgevallen

EEN KEUZE VOOR IONEN

HET KOPERSPIRAAL

Het koperspiraal is een klein T-vormig systeem met een koperdraad. In plaats van hormonen geeft het koperionen vrij die het sperma immobiliseren en de bevruchting van de eicel tegenhouden. Als een zaadcel er toch in slaagt om een eicel te bevruchten, voorkomt het koper ook dat een bevruchte eicel zich in de baarmoederwand nestelt, zodat u nog altijd beschermd bent tegen zwangerschap.

 

Omdat geen enkele anticonceptiemethode voor iedereen geschikt is, is het belangrijk om het koperspiraal eerst met uw arts te bespreken. Als u eenmaal besloten hebt dat een koperspiraal de juiste anticonceptiemethode voor u is, dan hoeft u niet veel meer te doen. Uw arts zal het koperspiraal bij u plaatsen en hij zal maximaal 5 tot 10 jaar effectief blijven. Zodra het koperspiraal verwijderd is, wordt u snel terug vruchtbaar.

HOE HET WERKT

WERKZAAMHEID BIJ NORMAAL GEBRUIK

Omdat het koperspiraal op voorschrift is en door een arts ingebracht wordt, is de kans op fouten zeer klein en is de werkzaamheid hoog. Als u zich zorgen maakt over de plaatsing van uw koperspiraal, raadpleeg dan onmiddellijk uw arts.

Bekijk de werkzaamheid bij 'perfect' gebruik

WERKZAAMHEID BIJ PERFECT GEBRUIK

Het koperspiraal - een zeer doeltreffende en betrouwbare anticonceptiemethode - wordt op voorschrift en door een arts ingebracht en kan maximaal 5 tot 10 jaar blijven zitten.

Bekijk de werkzaamheid bij 'normaal' gebruik

Hormonen

Nee. Het koperspiraal geeft geen hormonen vrij; in plaats daarvan worden er koperionen gebruikt om een zwangerschap te voorkomen.

Gebruikswijze

Het koperspiraal wordt door een arts in de baarmoeder geplaatst en werkt maximaal 5 tot 10 jaar.

Uw menstruatie

Vrouwen met een koperspiraal kunnen hevigere en langere bloedingen met krampen ervaren.

ADVIES NODIG? PRAAT MET UW ARTS

Maak een afspraak met uw arts voor verdere ondersteuning die aansluit bij uw behoeften.

Doctor CTA
Doctor CTA