Veel vrouwen willen niet elke dag aan hun anticonceptie denken

Tegenwoordig zijn onze routines een stuk minder ... routine. Met familie, vrienden, werk, reizen en de talloze manieren waarop we onze vrije tijd doorbrengen, kan elke dag anders zijn. Het is niet verrassend dat veel vrouwen moeite kunnen hebben om te onthouden de pil elke dag in te nemen, maar er zijn voldoende alternatieven.

Hoe doorbreekt u de dagelijkse routine?

Als u het gevoel hebt dat het niet realistisch voor u is om elke dag een pil op hetzelfde tijdstip in te nemen, dan vindt u hier een beknopt overzicht van andere routines die mogelijk beter bij uw leven passen.
IS DE DAGELIJKSE ROUTINE EEN PROBLEEM VOOR U?
IS DE DAGELIJKSE ROUTINE EEN PROBLEEM VOOR U?

Wekelijks

De pleister is een anticonceptiemethode die u slechts één keer per week hoeft te vervangen. Hij kleeft op uw huid en geeft hormonen vrij in de bloedbaan. Na 7 dagen verwijdert u gewoon de oude pleister en vervangt u deze door een nieuwe. Na 3 weken volgt er een week zonder pleister en daarna begint u opnieuw met de routine.

Maandelijks

De vaginale ring is een anticonceptiemethode die u slechts één keer per maand hoeft te onthouden. Deze wordt in de vagina gebracht, waar hij lokaal hormonen vrijgeeft. Na 4 weken vervangt u de ring door een nieuwe. De prikpil wordt elke 3 maanden door uw arts toegediend.

Minder vaak

Als u liever geen dagelijkse, wekelijkse of maandelijkse routine met uw anticonceptie hebt, dan zijn er nog andere opties beschikbaar. Het spiraal met levonorgestrel en het implantaat zijn beide hormonale methoden die door uw arts geplaatst worden. Na de plaatsing werken ze 3 tot 5 jaar of 3 jaar, respectievelijk. Het koperspiraal werkt zelfs nog langer. Na plaatsing kan deze niet-hormonale methode 5 tot 10 jaar werken.

ALTERNATIEVE ANTICONCEPTIEMETHODEN

Hier vindt u meer informatie over anticonceptiemethoden die u kunnen helpen om de dagelijkse routine van het slikken van de pil te doorbreken:

Het spiraal met levonorgestrel

Een klein, zacht T-vormig plastic systeem dat lage hoeveelheden van een progestageen vrijgeeft. Het wordt op voorschrift in uw baarmoeder geplaatst door een arts voor maximaal 3 tot 5 jaar.

Het koperspiraal

Een koperspiraal is een klein, T-vormig plastic systeem met een koperdraad dat verkrijgbaar is op voorschrift en in uw baarmoeder geplaatst wordt door een arts. Het voorkomt zwangerschap gedurende maximaal 5 tot 10 jaar.

Het implantaat

Een kleine, flexibele siliconen staaf die maximaal 3 jaar een hormoon vrijgeeft. Het wordt onder de huid van uw bovenarm geplaatst door een arts.

De pil

Een klein tablet met een combinatie van 2 hormonen die je elke dag op hetzelfde tijdstip ineemt. Verkrijgbaar op voorschrift.

ADVIES NODIG? PRAAT MET UW ARTS

Maak een afspraak met uw arts voor verdere ondersteuning die aansluit bij uw behoeften.

Doctor CTA
Doctor CTA