Veel vrouwen zijn de pil al eens vergeten

Het klinkt misschien eenvoudig, maar voor veel vrouwen is het makkelijker gezegd dan gedaan om de pil dagelijks in te nemen. Of u nu uw pil vergeten bent door werk, reizen, familie of andere zaken die u afleiden, weet dan dat u niet alleen bent. Als u onlangs vergeten bent om de pil in te nemen, dan vindt u hier wat steun.

Wat moet u nu doen?

Hier volgt wat kort advies over wat te doen als u een of meer pillen gemist hebt.
DE PIL VERGETEN? HET OVERKOMT ONS ALLEMAAL
DE PIL VERGETEN? HET OVERKOMT ONS ALLEMAAL

Kalm blijven

Raak niet in paniek als u de pil vergeten bent. Hoewel sommige pillen zullen blijven werken als u vergeten bent om er een in te nemen, dan kunt u toch het risico lopen om zwanger te worden.

Lees de bijsluiter

Raadpleeg de bijsluiter die zich in de verpakking van uw pil bevindt. U vindt er de belangrijke informatie over wat u vervolgens moet doen.

Raadpleeg uw arts

Als u meer dan één pil vergeten bent, of als u vragen hebt waarop uw bijsluiter geen antwoord kan geven, dan is het aangeraden om uw arts te raadplegen. Uw arts kan u advies geven over hoe u uw pilroutine weer op de rails kunt krijgen of kan u advies geven over alternatieve anticonceptiemethoden.

ALTERNATIEVE ANTICONCEPTIEMETHODEN

Als u regelmatig vergeet om de pil in te nemen, kunt u alternatieve anticonceptiemethoden overwegen. Vraag advies aan uw arts.

Het spiraal met levonorgestrel

Een klein, zacht T-vormig plastic systeem dat lage hoeveelheden van een progestageen vrijgeeft. Het wordt op voorschrift in uw baarmoeder geplaatst door een arts voor maximaal 3 tot 5 jaar.

Het koperspiraal

Een koperspiraal is een klein, T-vormig plastic systeem met een koperdraad dat verkrijgbaar is op voorschrift en in uw baarmoeder geplaatst wordt door een arts. Het voorkomt zwangerschap gedurende maximaal 5 tot 10 jaar.

Het implantaat

Een kleine, flexibele siliconen staaf die maximaal 3 jaar een hormoon vrijgeeft. Het wordt onder de huid van uw bovenarm geplaatst door een arts.

De pil

Een klein tablet met een combinatie van 2 hormonen die je elke dag op hetzelfde tijdstip ineemt. Verkrijgbaar op voorschrift.

ADVIES NODIG? PRAAT MET UW ARTS

Maak een afspraak met uw arts voor verdere ondersteuning die aansluit bij uw behoeften.

Doctor CTA
Doctor CTA