DE VAGINALE RING

DE VAGINALE RING

Een allround voorbehoedmiddel

RONDUIT WAAR

DE VAGINALE RING

De anticonceptiering is gemaakt van een zacht, flexibel plastic en geeft, eenmaal ingebracht, langzaam een progestageen en oestrogeen vrij in de bloedbaan. De hormonen verhinderen de eisprong, en maken het baarmoederhalsslijm dikker waardoor het sperma moeilijker kan bewegen. U draagt de ring gedurende 3 weken, daarna verwijdert u hem en neemt u een week zonder ring, en daarna plaatst u een nieuwe ring.

 

De ring zit tegen de wand van uw vagina en is net zo makkelijk in te brengen als een tampon. Na het wassen van de handen knijpt u de ring simpelweg samen en duwt u hem in uw vagina tot hij tegen de zijkant van uw vaginawand aanzit. Als hij eenmaal comfortabel in positie is, blijft de ring 3 weken zitten. Aan het einde van deze 3 weken haalt u de ring eruit en hebt u een week zonder ring - in deze week moet uw menstruatie beginnen. Nadat u gedurende een week de ring niet gedragen hebt, begint u gewoon weer opnieuw met de routine.

 

Gebruik een bijkomende vorm van anticonceptie als de ring eruit valt en deze er meer dan 3 uur uit blijft voordat u hem weer inbrengt. Als de ring er minder dan 3 uur uitgebleven is, plaatst u hem er gewoon weer in en gaat u verder zoals normaal. Als de ring 7 dagen achtereen op zijn plaats gezeten heeft, werkt hij weer. Neem contact op met uw arts als u niet zeker weet hoe u de ring moet gebruiken.

HOE HET WERKT

WERKZAAMHEID BIJ NORMAAL GEBRUIK

De ring wordt zelf ingebracht op voorschrift en vereist een goede plaatsing en routinematige opvolging om zo doeltreffend mogelijk te kunnen werken. Fouten maken is menselijk, waardoor de werkzaamheid daalt bij normaal gebruik. Maar zelfs dan is de ring nog zeer doeltreffend.

Bekijk de werkzaamheid bij 'perfect' gebruik

WERKZAAMHEID BIJ PERFECT GEBRUIK

De ring wordt zelf ingebracht op voorschrift en is bij perfect gebruik en met een perfecte routine een zeer doeltreffende anticonceptiemethode.

Bekijk de werkzaamheid bij 'normaal' gebruik

Hormonen

Ja. De ring geeft een lage dosis progestageen en oestrogeen vrij in de bloedbaan.

Gebruikswijze

De ring moet gedurende 3 weken in de vagina blijven zitten. In de vierde week wordt de ring verwijderd en vervangen bij aanvang van een nieuwe 4-wekelijkse cyclus.

Uw menstruatie

De ring kan tijdelijk onregelmatige bloedingen veroorzaken en in sommige gevallen kan de menstruatie volledig verdwijnen.

ADVIES NODIG? PRAAT MET UW ARTS

Maak een afspraak met uw arts voor verdere ondersteuning die aansluit bij uw behoeften.

Doctor CTA
Doctor CTA