HET VROUWENCONDOOM

HET VROUWENCONDOOM

Een twist op een klassieker

ÉÉN MAAT VOOR IEDEREEN

HET VROUWENCONDOOM

Het vrouwencondoom werkt op ongeveer dezelfde manier als het mannencondoom - het belangrijkste verschil is wie het draagt. Terwijl een mannencondoom over de stijve penis gerold wordt, wordt het vrouwencondoom in de vagina geschoven, waar het een dunne, maar ingevette barrière van polyurethaan vormt die voorkomt dat het sperma de baarmoederhals bereikt. Het beschermt ook tegen seksueel overdraagbare aandoeningen en er zijn geen hormonen of aanvullende anticonceptiemethoden nodig om te werken. Het vrouwencondoom bevat geen latex.

 

Zoals bij alle condooms moet u elke keer dat u seks hebt, een ander condoom gebruiken. Het vrouwencondoom heeft aan het gesloten uiteinde een ring die het in de vagina op zijn plaats houdt. Om het condoom te plaatsen, knijpt u gewoon in de flexibele ring en brengt u het condoom in zoals u een tampon inbrengt. Duw het zo ver mogelijk naar binnen - het gesloten uiteinde moet de baarmoederhals bedekken en het open uiteinde moet een paar centimeter buiten de vagina hangen. Nadat u seks gehad hebt, pakt u voorzichtig het open uiteinde vast, draait u om het te sluiten en verwijdert u voorzichtig het condoom zonder iets te morsen. Gooi het dan gewoon weg en zorg dat u de volgende keer een nieuw condoom hebt.

HOE HET WERKT

WERKZAAMHEID BIJ NORMAAL GEBRUIK

Vrouwencondooms worden zelf geplaatst en zijn vrij verkrijgbaar. Het gebruik ervan vergt enige oefening en focus. De werkzaamheid is afhankelijk van de manier waarop het gebruikt wordt.

Bekijk de werkzaamheid bij 'perfect' gebruik

WERKZAAMHEID BIJ PERFECT GEBRUIK

Vrouwencondooms worden zelf geplaatst en zijn vrij verkrijgbaar. Wanneer ze correct ingebracht worden, zijn ze doeltreffend, maar ze zijn nog doeltreffender als ze samen met een zaaddodend middel gebruikt worden.

Bekijk de werkzaamheid bij 'normaal' gebruik

Hormonen

Nee. Het vrouwencondoom is hormoonvrij.

Gebruikswijze

Het vrouwencondoom moet tot 24 uur vóór de geslachtsgemeenschap in de vagina geplaatst worden en moet na elke geslachtsgemeenschap verwijderd worden. U moet elke keer dat u seks hebt, een nieuw vrouwencondoom gebruiken.

Uw menstruatie

Het vrouwencondoom heeft geen invloed op de menstruatie.

ADVIES NODIG? PRAAT MET UW ARTS

Maak een afspraak met uw arts voor verdere ondersteuning die aansluit bij uw behoeften.

Doctor CTA
Doctor CTA