NATUURLIJKE PLANNING

NATUURLIJKE PLANNING

Alles draait om timing

HOE GOED KENT U UW CYCLUS?

NATUURLIJKE PLANNING

Natuurlijke planning is een techniek om precies bij te houden in welk stadium van de menstruatiecyclus u zich bevindt en alleen seks te hebben op niet-vruchtbare dagen. Er zijn een aantal manieren om dit te doen, en een aantal vruchtbaarheidsverschijnselen waarvan u zich bewust moet zijn, waaronder schommelingen in de lichaamstemperatuur en veranderingen in het baarmoederhalsslijm. Vanwege de hoeveelheid planning die nodig is met deze methode, is het niet de beste methode voor degenen die ongeorganiseerd of vergeetachtig zijn of spontaan handelen.

 

Hoewel er vele tools beschikbaar zijn om u te helpen uw menstruatiecyclus bij te houden, van fysieke kalenders tot digitale apps, vereist natuurlijke planning een intieme en gedetailleerde kennis van uw menstruatiecyclus. Om de kans te vergroten op het voorkomen van zwangerschap op de dagen dat u ovuleert, wordt geadviseerd om een barrièremethode te gebruiken, zoals mannencondooms, vrouwencondooms of een diafragma, om de kans om niet zwanger te raken, te vergroten. Natuurlijke planning is een populaire keuze voor zij die geen chemische of hormonale anticonceptiemiddelen wensen te gebruiken, en als u in de toekomst besluit om zwanger te worden, is het bijhouden van uw menstruatiecyclus een groot voordeel.

HOE HET WERKT

WERKZAAMHEID BIJ NORMAAL GEBRUIK

Natuurlijke planning is volledig zelfsturend. Er is veel ruimte voor fouten. Uw cyclus kan ook verstoord worden door een aantal factoren, dus zelfs als uw planning perfect is, is het een minder doeltreffende anticonceptiemethode.

Bekijk de werkzaamheid bij 'perfect' gebruik

WERKZAAMHEID BIJ PERFECT GEBRUIK

Natuurlijke planning is volledig zelfsturend en als het perfect toegepast wordt, dan kan het een doeltreffende anticonceptiemethode zijn. Om de doeltreffendheid te verbeteren, is het evenwel raadzaam om een barrièremethode te gebruiken telkens als u mogelijk ovuleert.

Bekijk de werkzaamheid bij 'normaal' gebruik

Hormonen

Nee. Natuurlijke planning is hormoonvrij.

Gebruikswijze

Natuurlijke planning varieert in de hoeveelheid aandacht die ze vergt. Zorg dat u op de hoogte bent van uw vruchtbare dagen en gebruik op deze dagen extra anticonceptie.

Uw menstruatie

Natuurlijke planning heeft geen invloed op de menstruatie.

ADVIES NODIG? PRAAT MET UW ARTS

Maak een afspraak met uw arts voor verdere ondersteuning die aansluit bij uw behoeften.

Doctor CTA
Doctor CTA